Madártej
Hozzávalók: 1 liter tej, 5 egész tojás,
15 deka porcukor, fél rúd vanília,
5 deka mazsola.
Elkészítés: A tejet felforraljuk vaníliával és cukorral.
5 tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk és
kis kanállal a forrásban levő tejbe szaggatjuk éppen úgy,
mint a galuskákat szoktuk. A kifőzött habgaluskákat,
miután megduzzadtak, habszedőkanállal óvatosan kiszedjük
és tálaló tálba rakjuk. 5 tojássárgáját 1 deci tejjel elkeverünk jó simára,
s hozzáöntjük a felfőzött vaníliás tejhez, és a kellő sűrűségűre hevítjük.
Nem szabad felforrnia. Ha a tűzről levettük, állandóan keverjük, míg kihűl,
s langyosan ráöntjük a galuskákra, mazsolával megszórjuk,
1-2 órára hideg helyre állítjuk, s jól lehűtve tálaljuk.