HOZZÁVALÓK:
Tészta: 30 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1 db tojás, 1 dkg élesztő, 1 dl tej, 4 dkg vaj.
Kapros töltelék: 50 dkg tehéntúró, 2 db tojás, 1 evőkanál liszt, 2 csokor vágott kapor. Édes túrós töltelék: 50 dkg túró, 3 db tojás, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál búzadara, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj.
ELKÉSZÍTÉS: A lisztből a cukorral, a tojással, a tejben feloldott élesztővel és kevés sóval nem túl kemény tésztát keverünk. Amikor már félig kidolgoztuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat. Langyos helyen megkelesztjük. Lisztezett deszkán két 1 cm vastag lapra kinyújtjuk, és vajazott sütőlemezre tesszük. A kapros töltelékhez az áttört túrót, a tojássárgákat, a lisztet, a vágott kaprot és a kemény habbá vert tojásfehérjét összekeverjük. Az édes túrós töltelékhez a tojássárgákat a cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a mazsolát, a búzadarát és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztalapokat külön-külön megkenjük a töltelékkel, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A kissé kihűlt tésztát 5x5 cm-es kockákra vágjuk. |