HOZZVALK:
Tszta: 30 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1 db tojs, 1 dkg leszt, 1 dl tej, 4 dkg vaj.
Kapros tltelk: 50 dkg tehntr, 2 db tojs, 1 evkanl liszt, 2 csokor vgott kapor. des trs tltelk: 50 dkg tr, 3 db tojs, 15 dkg porcukor, 2 evkanl bzadara, 5 dkg mazsola, reszelt citromhj.
ELKSZTS: A lisztbl a cukorral, a tojssal, a tejben feloldott lesztvel s kevs sval nem tl kemny tsztt kevernk. Amikor mr flig kidolgoztuk, hozzadjuk az olvasztott vajat. Langyos helyen megkelesztjk. Lisztezett deszkn kt 1 cm vastag lapra kinyjtjuk, s vajazott stlemezre tesszk. A kapros tltelkhez az ttrt trt, a tojssrgkat, a lisztet, a vgott kaprot s a kemny habb vert tojsfehrjt sszekeverjk. Az des trs tltelkhez a tojssrgkat a cukorral s a reszelt citromhjjal habosra keverjk, hozzadjuk az ttrt trt, a mazsolt, a bzadart s a kemny habb vert tojsfehrjt. A tsztalapokat kln-kln megkenjk a tltelkkel, s kzepes hmrsklet stben megstjk. A kiss kihlt tsztt 5x5 cm-es kockkra vgjuk. |