HOZZÁVALÓK: 5 dl főzőtejszín, 12 evőkanál porcukor, 3 púpozott evőkanál ír kapucsínópor, 4 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 liter vodka (pl. Spasskaya, keleti ízesítésű - ez nagyon bevált, és olcsó!).
ELKÉSZÍTÉS: A hozzávalókat a vodka nélkül csomómentesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a vodkát. Gyenge lángon főzni kezdjük, de csak addig, hogy a tojás ki ne csapódjon. (Éppen csak langyosítjuk!) Majd üvegekbe töltjük - kb. 1,4 liter lesz belőle - és hűtőbe tesszük. Az eredetinél jóval világosabb, sűrűbb, és erősebb lesz, s szerintem finomabb is. :) Minél tovább össze tud érni (azaz minél később fogyasztjuk) annál finomabb. Ha nincs otthon tej vagy tejszín a kávéba, nyugodtan lehet vele helyettesíteni. Nagyon finom! |