Hozzávalók:
Tészta: 27 dkg liszt, 22 dkg margarin, 1 tojássárgája, 3 evőkanál víz, 1 tasak vaníliás cukor, 1-2 evőkanál rum. Krém: 4 tojássárgája, 30 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 1 tasak vaníliás cukor, 1-2 evőkanál rum, 25 dkg reszelt alma, 5 tojásfehérje.
Máz: 15 dkg vaj, 3 evőkanál kakaó, 2 evőkanál porcukor.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a rummal, a reszelt almával, és az öt tojásfehérjéből vert kemény habbal összekeverjük. Az egyik tésztalapot kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Rákenjük a krémet, beborítjuk a másik lappal, és közepes lángon kb. 20 percig sütjük. Amikor kihűlt, rákenjük a felolvasztott vajból, a kakaóból és a porcukorból készített simára kevert mázat. |